Dýňoví medvídci

Zbývala mi poslední dýně z loňské úrody, co z ní udělám bylo jasné. V první řadě, dětí milované dýňové medvídky. I přesto, že nejsou moc sladcí, všechny děti, které ochutnaly, nepohrdly.

Co budeme potřebovat: 

  • 500 g dýně
  • 500 g vody
  • 150 ml oleje
  • 2 vejce
  • 400 g hladké mouky (bezlepková varianta: 150 g pohanková, 150g rýžová a 100 g kukuřičná mouka)
  • 150 g sušené třtinové šťávy (kokosového cukru)
  • 1 lžička skořice
  • po 1/2 lžičce: sušeného zázvoru, mletého muškátového oříšku, hřebíčku, mletého nového koření, jedlé sody a soli
  • 10g prášku do pečiva bez fosfátů

Jak na to?

Zapneme si troubu na 180°C . Očistíme a oloupeme dýni, zbavíme ji semínek a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit do hrnce s vodou. Měkkou dýni s vodou rozmixujeme ponorným mixérem a necháme stydnout. Mezitím si smícháme v míse všechny suché suroviny. Do vychladlého dýňového pyré přidáme olej a vejce a potom postupně přimícháváme suchou směs. Připravíme si silikonové formičky a vymažeme kapkou oleje nebo použijeme papírové košíčky na muffiny, naplníme těstem do 2/3 a dáme péct do trouby na cca 25 min.

TIP: Kdo je zvyklý na více sladké pečivo, ochutnejte těsto před plněním a doslaďte si dle chuti.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *