Co budeme potřebovat:
- 150g ořechů (já míchám vlašské a lískové)
- 150g ovesných vloček (lze použít bezlepkové)
- 100g másla
- 50g cukru
- 150ml vody
- 10g agaru
- 250g smetana ke šlehání
- 500g tvarohu
- 50g cukru
- 150g jahod
Jak postupovat?
Nejprve si namočíme agar do vody a připravíme korpus. Namleté ořechy smícháme s vločkami a cukrem a zalijeme rozpuštěným máslem. Tuto směs namačkáme do dortové formy a já ji dávám cca na 10 minut zapéct do trouby. Ořechy se rozvoní a vločky trochu změknou. Mezitím si připravím krém. Dáme povařit namočený agar a v míse si vyšleháme smetanu. Ke šlehačce přidáme tvaroh, cukr, zhruba 50g jahod a trochu vychladlou směs vody s agarem. Vše dohromady rozmixujeme a vyšleháme ponorným mixérem. Tuto směs nalijeme na korpus, ozdobíme zbylými jahodami a dáme, ideálně přes noc, do lednice.

Další tipy: Jahody nemusíte do krému mixovat, můžete je nakrájet na kousky, případně dát jahody na korpus a potom zalít krémem, záleží jen na Vás a tom, co máte rádi. Nebojte se experimentovat. Dobrou chuť.
