Koláč s banány a tvarohem

Také se Vám stává, že Vám doma zčernají banány? Tyto jsou ideální jako sladidlo do buchet, lívanců či na sušené placky. Dnes jsem se nechala inspirovat starým receptem, předělala ho na bezlepkový a výsledek byl překvapivě výborný. Zbyly mi dva kousíčky na fotku 🙂

Co budeme potřebovat?

  • 150g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce mléka
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 prášek do perníku
  • 350g hladké špaldové mouky (pro bezlepkovou variantu já dala 150g pohankové, 125 rýžové a 75g mandlové mouky)

Všechny suroviny smícháme v těsto a dáme ho do mrazáku, aby nám ztuhlo a potom se lépe strouhalo. Mezitím si uděláme náplň, na tu budeme potřebovat:

  • 3 velmi zralé banány
  • 2 kostky měkkého tvarohu
  • 1 malý bílý jogurt
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 120g cukru

Všechny suroviny dáme do mísy a rozmixujeme ponorným mixérem. Vyndáme těsto z mrazáku a 2/3 nastrouháme nahrubo na menší plech vyložený pečícím papírem. Na to nalijeme tvarohovou náplň a nastrouháme zbytek těsta. Pečeme na 180°C cca 40 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *