Co budeme potřebovat?
Těsto:
300 g mouky (já dávám 1/3 pohankové, 1/3 rýžové a 1/3 jáhlové)
150 g másla nakrájeného na menší kousky
80 g třtinového cukru
1 vejce
1 lžička kypřícího prášku
Náplň:
300 g mascarpone
250 g smetanového jogurtu
2 vejce
4 lžíce cukru
bobulové ovoce
Žmolenka:
140 g polohrubé mouky
100 g másla
100 g cukru
Postup:
Smícháme všechny suroviny na těsto, propracujeme a dáme do lednice. Zapneme troubu na 180°C a připravíme náplň. V míse promícháme mascarpone, jogurt, vejce a cukr, necháme stát a připravíme v další nádobě žmolenku. Potom vyndáme těsto z lednice a namačkáme ho do pekáče vyloženého pečícím papírem, zalijeme náplní, poklademe ovocem dle chuti (může být i mražené), posypeme žmolenkou a dáme do trouby. Pečeme cca 35 min.
