Ovocný koláč s mascarpone

Co budeme potřebovat?

Těsto:

300 g mouky (já dávám 1/3 pohankové, 1/3 rýžové a 1/3 jáhlové)

150 g másla nakrájeného na menší kousky

80 g třtinového cukru

1 vejce

1 lžička kypřícího prášku

Náplň:

300 g mascarpone

250 g smetanového jogurtu

2 vejce

4 lžíce cukru

bobulové ovoce

Žmolenka:

140 g polohrubé mouky

100 g másla

100 g cukru

Postup:

Smícháme všechny suroviny na těsto, propracujeme a dáme do lednice. Zapneme troubu na 180°C a připravíme náplň. V míse promícháme mascarpone, jogurt, vejce a cukr, necháme stát a připravíme v další nádobě žmolenku. Potom vyndáme těsto z lednice a namačkáme ho do pekáče vyloženého pečícím papírem, zalijeme náplní, poklademe ovocem dle chuti (může být i mražené), posypeme žmolenkou a dáme do trouby. Pečeme cca 35 min.

Koláč před upečením

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *