Bublanina z jáhelné mouky

Máme moc rádi zimu, právě jsme se vrátili z bobovačky a bylo velice příjemné, když na nás čekala letní buchta :-), tak pokud máte ještě nějaké ovoce v mrazáku,pusťte se do bublaniny. Zbyla mi namletá jáhelná mouka po kurzu, tak jsem si řekla, že zkusím čistě jáhelnou buchtu a doma měla úspěch…

Co budeme potřebovat?

2 vejce

75g kokosového cukru

1/2 hrnku oleje

1 hrnek rýžového mléka (lze i normální)

1 a 1/2 hrnku jáhelné mouky (lze i jiná)

1 kypřící prášek do pečiva

mražené či syrové ovoce (já měla třešně, borůvky, rybíz, maliny a ostružiny)

Zapneme si troubu na 180°C. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem, pak přilijeme olej a mléko a ještě vyšleháváme, potom přimícháme mouku a kypřící prášek, nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem (nebo vymazaného a vysypaného). Těsto je řídké. Potom poházíme ovocem, hustotu dle chuti a dáme do vyhřáté trouby cca na 20 min.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *