Nejjednodušší způsob jak připravit řepu, je si ji dát upéct, ale to už ji musíte mít opravdu rádi, tam se její chuť moc nezamaskuje.
Vyhřejeme si troubu cca na 180°C a mezitím si připravíme řepy.
Co budeme potřebovat:
- Červená řepa – podle počtu osob a velikosti řepy (ideálně vybírat podobnou velikost, aby se pekly stejně dlouho)
- Olivový olej, sůl, pepř, příp. koření dle chuti – já dávám Dobrou náladu (Sonnentor)
- Na ozdobení – kozí sýr, bylinky, semínka, oříšky
- Alobal
Postup:
Omytou řepu dáme na kus alobalu (velikost, aby šla řepa zabalit, balíme každou zvlášť). Zakápneme olejem a posypeme solí (lze hrubozrnná), opepříme, okořeníme a zabalíme (aby mi nevytékala šťáva, chytím konce alobalu a nahoře všechny dohromady smáčknu). Potom balíček postavíme na plech. Pokračujeme s každou řepou stejně a potom dáme péct do trouby. Pečeme okolo hodiny, záleží na velikosti řepy.
Dobrou chuť.