Pečená řepa

Nejjednodušší způsob jak připravit řepu, je si ji dát upéct, ale to už ji musíte mít opravdu rádi, tam se její chuť moc nezamaskuje.

Vyhřejeme si troubu cca na 180°C a mezitím si připravíme řepy.

Co budeme potřebovat:

 

  • Červená řepa – podle počtu osob a velikosti řepy (ideálně vybírat podobnou velikost, aby se pekly stejně dlouho)
  • Olivový olej, sůl, pepř, příp. koření dle chuti – já dávám Dobrou náladu (Sonnentor)
  • Na ozdobení – kozí sýr, bylinky, semínka, oříšky
  • Alobal

 

 

Postup:

 

Omytou řepu dáme na kus alobalu (velikost, aby šla řepa zabalit, balíme každou zvlášť). Zakápneme olejem a posypeme solí (lze hrubozrnná), opepříme, okořeníme a zabalíme (aby mi nevytékala šťáva, chytím konce alobalu a nahoře všechny dohromady smáčknu). Potom balíček postavíme na plech. Pokračujeme s každou řepou stejně a potom dáme péct do trouby. Pečeme okolo hodiny, záleží na velikosti řepy.

Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *