Co budeme potřebovat:
650g cukety
datlové pyré
170g třtinového cukru
120g oleje
1 velké vejce nebo 2 malá
trocha vanilky, perníkové koření a špetka soli
400g pohankové mouky
80g nastrouhané hořké čokolády nebo čokolády na vaření
4 PL lžíce kakaa
2 ČL jedlé sody
Datlové pyré
Den předem zalijeme 250g vypeckovaných datlí 190g vody a necháme přes noc odstát. Druhý den rozmixujeme.
Postup:
Cuketu zbavíme jader, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Smícháme se všemi surovinami kromě mouky a sody. Poté postupně přimícháváme mouku promísenou se sodou. Nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem a pečeme na 170 °C cca 35 minut. Než nám koláč vystydne, připravíme si čokoládovou polevu.
Čokoládová poleva:
80g hořké čokolády
40g kokosového tuku
40g datlového sirupu
Ve vodní lázni rozehřejeme tuk a čokoládu. Poté vmícháme datlový sirup a rozetřeme na vychladlý perník.
Dobrou chuť