Bezlepkový cuketový perník s čokoládovou polevou

Co budeme potřebovat:

650g cukety

datlové pyré

170g třtinového cukru

120g oleje

1 velké vejce nebo 2 malá

trocha vanilky, perníkové koření a špetka soli

400g pohankové mouky

80g nastrouhané hořké čokolády nebo čokolády na vaření

4 PL lžíce kakaa

2 ČL jedlé sody

Datlové pyré

Den předem zalijeme 250g vypeckovaných datlí 190g vody a necháme přes noc odstát. Druhý den rozmixujeme.

Postup:

Cuketu zbavíme jader, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Smícháme se všemi surovinami kromě mouky a sody. Poté postupně přimícháváme mouku promísenou se sodou. Nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem a pečeme na 170 °C cca 35 minut. Než nám koláč vystydne, připravíme si čokoládovou polevu.

Čokoládová poleva:

80g hořké čokolády

40g kokosového tuku

40g datlového sirupu

Ve vodní lázni rozehřejeme tuk a čokoládu. Poté vmícháme datlový sirup a rozetřeme na vychladlý perník.

 

Dobrou chuť

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *